Do základných škôl dnes nastúpilo o 34 žiakov viac ako v minulom roku

02.09.2013 Prešov

Prešov 2. septembra (TASR) - Trinásť prešovských základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta dnes otvorilo svoje brány pre 7191 žiakov. Oproti minulému roku sa ich počet zvýšil o 34 detí.
„Na začiatok školského roka brány prešovských škôl prekročilo 7191 žiakov, z toho 824 zasadne do školských lavíc prvýkrát, v minulom školskom roku 2012/2013 sa v prešovských školách vzdelávalo 7157 žiakov, z toho 847 prvákov. Každoročne sa v januári pri zápisoch zapíše do ZŠ viac prvákov, no finálne počty v septembri sú o čosi nižšie, jednak preto, že niektorí rodičia ešte žiadajú o odklad povinnej školskej dochádzky, no aj preto, že niektorí rodičia zapisujú deti na viacero škôl,“ uviedla hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny Gazdová.
Podľa jej slov bude mať tento rok najviac žiakov Základná škola na Ulici Československej armády, spolu 998, a najmenej ZŠ Važecká s počtom 301 žiakov.
„Tak ako začiatkom každého školského roka sme posilnili hliadkovú činnosť hlavne v blízkosti školských a predškolských zariadení nielen v prvý deň, ale po celý týždeň,“ uviedol k dnešnému nástupu náčelník Mestskej polície v Prešove (MsP) Ján Andrejko. Ako vysvetlil, hliadky MsP, a po dohode aj štátnej polície, budú monitorovať tento priestor až do piatka.
 

Vyberte región

mark